www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu www.szexualisforradalom.hu www.magyarholokauszt.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu
Főoldal
VETÉLKEDŐ
Játék
Valóbb Világ Vetélkedő

Az Orwell-év alkalmából 2003. október 7-én 12 órától  2003. november 7-én, 12 óráig nagyszabású vetélkedő-sorozat zajlott internetes oldalunkon.
A középdöntőre és a döntőre 2003. november 23-án, vasárnap került sor a Duna Televízió stúdiójában, amelyről felvétel készült. A középdöntőbe 56 játékos került, akik közül a 10 legjobb mérkőzött egymással a döntőben.
Az első 9 helyezett között nagy értékű nyereményeket, többek között három darab egy hetes angliai utazást osztottunk ki.
(A játék jogi szabályozása és a nyeremények listája itt olvasható.)

A középdöntő és a döntő végeredményét ide kattintva olvashatják!

Mivel a regisztrált vetélkedő véget ért, ezért nyerési eséllyel már nem játszható a kvíz, szabadon azonban regisztráció nélkül továbbra is elérhető.

A játék célja, hogy a játékosok hazai és nemzetközi diktatúrákkal valamint Orwell életével és műveivel kapcsolatos emlékeiket, élményeiket, ismereteiket bemutathassák. A kvíz során a játékosok az alábbi kérdéstípusokkal találkozhatnak:

1. 35/7-es lottó:
Ennek a játéktípusnak a szerkezete azt a kort és stílust idézi fel, amikor megkérdőjelezhetetlen igazságokat hallhattunk, olvashattunk. Ebben a játéktípusban állításonként csak azt kell eldönteni, hogy az adott mondat igaz vagy hamis. Tíz különböző témacsoportban kínálunk 35-35 állítást, melyek közül csak 7-7 igaz.

2. Elnyomás totók:
A kor egyes szereplőit, eseményeit, országait, pártjait, eredményeit kell összehasonlítania a játékosoknak. Kérdésenként három válaszalternatívából az egyetlen helyes kiválasztása a feladat.

3. Plakát- és fotóvilág:
Játékos formában felidézzük a hatalmi korszakok plakátjait, fotóit amelyek "segítettek" a pártválasztásban, szórakozásban, vásárlásban, a szabadidő hasznos eltöltésében,  véleményalkotásban Magyarország valamint számos európai és Európán kívüli állam lakóinak. A négy kép közül egy kakukktojás, amelyet a játékosnak kell megtalálnia.

4. Kirakó:
A képen híres közéleti személyek arcképét kell kirakni az előre összekevert darabokból, majd dmegnevezni az illetőt. A személyek mindegyike áldozata vagy tevékeny részese volt a diktatúráknak.

5. Labirintus
A feladat: a lehető legkevesebb kérdés helyes megválaszolásával ki kell jutni egy labirintusból. Az eldöntendő kérdéseket a demokrácia témaköréből tesszük fel. Minden rossz válasz újabb falat emel a játékos elé és fél ponttal csökkenti a megszerezhető pontok számát.

A 35/7-es lottó játékban megszerezhető pontok száma:                  21
A totóban megszerezhető pontok száma:                                              14
A plakát-kakukktojás játékban megszerezhető pontok száma:      9
A kirakó játékban megszerezhető pontok száma:                               14
A labirintus játékban megszerezhető pontok száma:                         26

A játékban összesen 84 pont érhető el.
vissza

főoldal

Fejlesztette a 
CENTER.HU

      Impresszum  |  Adatkezelés  
XX Század Intézet Terror Háza www.orwell.hu