www.lakossagcsere.hu www.svabkitelepites.hu www.xxszazadintezet.hu www.xxiszazadintezet.hu www.terrorhaza.hu www.koestler.hu www.magyartragedia1945.hu www.magyarforradalom1956.hu www.szexualisforradalom.hu www.magyarholokauszt.hu www.delvidekitragedia.hu przewoznik.terrorhaza.hu www.habsburg.org.hu
Főoldal
HÍREK
Hírek
[2003-10-08 - Dunaújvárosi Hírlap - MTI]
 

Mint az intézmény tegnapi sajtótájékoztatóján elmondták, november 7-ig a www.orwell.hu címen érhető el az első forduló, amelyből 56 játékos juthat tovább a Duna Televízió által közvetített középdöntőkbe, majd a döntőbe. A játék célja, hogy a feladatok megoldásával bárki felidézhesse, milyen em lékei, élményei és ismeretei vannak közelmúltunk történelméről, a hazai és külföldi dikta túrákról, valamint George Orwell életművéről.
Az eseménysorozat filmklubjában november 14-én George Lucas egy vizsgamunkáját, december 12 én Michael Anderson 1956-ban készült 1984 adaptációját mutatják be. Az intézmény október 10 én nyíló kiállítása pedig azt mutatja be, „valójában hogyan festett az Orwell vizionálta év Magyarországon", három nappal később pedig kétnapos tanácskozás kezdődik, amelynek témája 1984 Közép Európában.
Kun Miklós tudományos főmunkatárs elmondta: október 9-én este az egyik legnevesebb amerikai kremlinológus, Richard Pipes tart az intézetben előadást, míg november 13-án Sztálinnal foglalkozó konferencia, a hónap végén pedig az 1931-33-as „ukrán genocídiumról" nyílik kiállítás a Terror Házában.


vissza

főoldal

Fejlesztette a 
CENTER.HU

      Impresszum  |  Adatkezelés  
XX Század Intézet Terror Háza www.orwell.hu